FAZLAGIĆ: IZGRADNJOM GARAŽE ISPOD FIS-a OSTVARIVAT ĆEMO DOBIT I ZAPOSLITI DEMOBILISANE BORCE

slicica(2)

Budžet Općine Centra za 2016. godinu, usvojen na decembarskoj sjednici Općinskog vijeća, u iznosu od 41.672.400 KM, koliko iznose i rashodi, veći je za 1.471.555 KM u odnosu na sredstva planirana Nacrtom budžeta, piše novinska agencija Patria.

U ovoj općini, odlukama Vijeća i zahvaljujući razumijevanju i menadžerskim sposobnostima načelnika Dževada Bećirevića iz ovogodišnjeg budžeta bit će izdvojena sredstva za gradnje škola, vrtića, obnove infrastruktire, izgradnje vodovoda Nahorevo…

-Centru za sport i rekreaciju odlukom vijećnika iz budžeta je izdvojeno 700.000 KM. Radi se o projektu sufinansiranja izgradnje skloništa odnosno garaže ispod nogometnog igrališta FIS.

Na taj način, rastereti će se parking prostor u strogom centru grada, bit će uposleno nekoliko ljudi pripadnika boračke populacije. CSR na čelu sa direktoricom Jasminom Polić zahvaljuje svim vijećnicima i načelniku Bećireviću koji su prepoznali značaj ovog projekta ne samo za Općinu, već za grad Sarajevo.

Nakon izgradnje i upošljavanjem nove radne snage, počet će se ostvarivati i dobit, tako da će CSR iako je Javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar i koja finansijski nas pomaže, dobrano biti rasterećena tog dijela obaveza prema nama, pojašnjava za novinsku agenciju Patria Haris Fazlagić, rukovodilac Sektora marketinga u CSR-u.