DOBRODOŠAO U PREDSJEDNIŠTVO

IMG-0d2647736bfd9913ece0c2a121fa7ecd-V

Praznik unutarstranačke demokratije priredio nam je SDP BiH, i po prvi put u istoriji višepartijskog sistema u našoj drzavi je cijelo članstvo, a nešto nas je vise od 42 hiljade, biralo kandidata za člana predsjedništva. Skoro pa jednoglasno je izabran Denis Bećirović, od 29 hiljada glasača, i nije neko iznenađenje poznavajući njega i njegov dugogodišnji rad i anganžman.

IMG-40753c64562f21d11752756cc6d333f4-V

Mladi profesor iz Tuzle, Državni parlamentarac već se nametnuo kao državnik vrijedan poštovanja koji ulijeva povjerenje. Stavljajući u fokus Državu Bosnu i Hercegovinu i pozivajući sve građane pod jednu nam zastavu bez obzira kako se zvali i kojem narodu pripadali Denis poručuje da će biti predsjednik svih građana BiH.

To je ono što svi mi želimo i volimo, kako da čujemo tako i da živimo,nametnuta luđačka košulja od Ustava može se mijenjati laganim koracima sa ljudima poput Bećirevića.
Bez lažne skromnosti, i da ne bude da sam subjektivan mislim da je Bećirović imao samo jednog ozbiljnog konkurenta na predstojećim izborima a to je imenjak iz SDA koji je u finišu odustao od kandidature i samim tim utabao stazu Denisu Bećiroviću ka predsjedništvu. Resto sterilnih i istrošenih kandidata koji se nude barem kada je bošnjački kandidat u pitanju nije ni vrijedno neke analize niti tu ima konkurencije Bećiroviću.
Ovdje se samo otvara jedno realno razmišljanje članova SDA koji kažu da će glasati za Denisa Bećirovića za predsjedništvo a za SDA na svim drugim nivoima. Takođe otvara se mogućnost i za Komšića, koji nije nikakva konkurencija Bećiroviću ali poslije biranja Džaferovića sve više SDA-ovaca u Mostaru, Travniku, Bugojnu, Vitezu, Žepču je spremno podržati Komšića samo da pomrse konce Draganu Čoviću.
U svakom slučaju dobrodošao Denise Bećiroviću u predsjedništvo BiH.