ZAŠTO GLASATI?

SL-008

Poštovani prijatelji i poznanici iz dijaspore,

Zvanično je CIK objavio upute i rokove za prijavu glasača iz inostranstva. Sve važne informacije o tome možete pronaći na CIK-ovoj internet stranici ili na brojnim portalima koji su prenijeli ovu informaciju.

Statistika kaže da vas je oko 1800 koji pratite moju službenu stranicu iz inostranstva pa Vam se na ovaj način obraćam lično.
Registrovati se i glasati na predstojećim izborima vaše je pravo koje ćete iskoristiti ili ne. Ja vas pozivam da to uradite iz više razloga.
Zvanični podaci kazu da dijaspora godišnje doznači oko 3 milijarde maraka u BiH – veliki je to novac koji ne nalazite na putu, ali ga šaljete podupirući porodice i svoju imovinu u BiH.
Iz odgovornosti prema sebi i svojim bližnjim trebate iskoristiti svoje glasačko pravo i dati priliku vlastitoj a ne tuđoj volji.
U BiH u posljednje vrijeme napredak stagnira a jačaju retrogradni nacionalistički procesi – svojim apstiniranjem od izbora i mogućnosti da se stvari promjene na bolje i vi snosite dio odgovornosti. O opće prisutnoj korupciji neću ni da govorim, iskusili ste je i previše puta na vlastitoj koži kad god ste trebali za kratkih boravaka u domovini završiti neki posao.

Slika ispod istiniti je argument. Odazovite se u što većem broju, jer samo masovnim izlaskom na izbore moguće su promjene koje će spriječiti daljnje nazadovanje zajedničke nam domovine.

received_10211397000546004