NEŠTO JE TRUHLO U DRŽAVI DANSKOJ

20170924_183838

Poraz protiv amaterskog Cipra u sinoćnjoj utakmici kvalifikacijskog ciklusa za plasman na svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine oslikava samo stanje u kojem živimo i u kojem se naše, već vječno tranzicijsko društvo, nalazi. Niti igre, niti taktike, jasno se pokazalo da je trećerazredni selektor, koji je došao na funkciju samo zato sto je školski drug alfe i omege u fudbalskom savezu, pokušao popraviti sebi rejting; dovesti jos kojeg igrača da zaigra, pa dao Bog da se dobro i proda, a i procenat da se ubere.

Igrači, kakvi god bili, nisu ni komentar zaslužili svojim odnosom prema državnom grbu, najblaže rečeno, izdajničkim odnosom. Sjetite se samo poslije Papeta da su se vodili i razgovori sa našim Vahom, koji naravno nije pristao da radi jer se nisu htjeli ispoštovati njegovi uslovi od ublehaša u nogometnom savezu, a koji su to uslovi? Nagađajte sami!

Legendarni Vaha, ponos Veleža i Bosne i Hercegovine, se sinoć plasirao sa trećom reprezentacijom na najveći fudbalski turnir na planeti. Ma bravo legendo, a znaš onu… daleko si, daleko si, neko te drugi ima! Evo od muke i zapjevah moj Vaha.

Još jedan izgubljeni ciklus i vrijeme bez povratka, eh, to nam je isto i u političkom životu; mi birali pa gledamo, mi birali pa sistema nemamo, vode neće ni biti, a mi ćemo opet birati i gledati.
Nešto je truhlo u državi Danskoj!