SFF – SVIJETLA STRANA MEDALJE

20171003_221230

Kako ostati ravnodušan i ne reći riječi hvale za SFF i sve što taj film festival donosi našem gradu i Državi. Samo ini dušebriznici imaju nešto negativno reći za ovaj spektakl na svjetskom nivou koji podiže našu ekonomiju i u turističko – marketinškom smislu radi ogroman posao. Grad živi doslovno 24h i bukvalno nemate slobodnog kreveta u Sarajevu. Na stranu sada sva priča i činjenice da smo prvi u Evropi po nezaposlenosti i da smo u svijetu u samom vrhu sa nekoliko afričkih zemalja, da nas vlast laže konstantno o zapošljavanju i novim investicijama, a mi sve vjerujemo.

SFF se bori protiv toga definitivno.

Na stranu sada naša malograđanština i sve što je dobro i uspješno. Po defoltu treba odmah sve sasjeći u korijenu, odbaciti, popljuvati i ismijati. Jeste da je SFF postao bina i za političare koji bi se slikali, šta ćeš, oni su ti koji i lovu ali našu, odvajaju za taj isti SFF.
Ruku na srce SFF je sve bolji i bolji i ja kao građanin Sarajeva sam ponosan da taj festival postoji kao i sve drugo u gradu što doprinosi ljepoti življenja i procvatu turizma.

Siguran sam da će u budućnosti i SFF prevazići političare koji se trpaju gdje im nije mjesto i biti samo smotra filma, mode i glamura, pa ko voli neka izvoli. Siguran sam da će u budućnosti SFF i malo više filtrirati ko će nam to sve prohodati crvenim tepihom, da nam se ne desi iduće godine Nemanja kako hoda sa nekim doajenom BiH glumišta i svima nam se smije u facu govoreći kako smo mi zaboravne budale.

A neće, neću o tome da ne naslutim i prekrijem tu svijetlu stranu medalje koju nam donosi SFF.