AKCIZA, SPIN I KRIZA

20170924_190359

Kada vladajuća “grande” koalicija sama sebe ruši, sapleteni u svoje mućke i privatne uskostranačke talove, a sve za fotelju i komad vlasti, šta očekivati? Nikakva politika niti principjelnost nije ponuđena, nikakvo rješenje za bilo šta u ovoj zemlji i nefunkcionalnom sistemu, samo puki spin i obmanjivanje javnosti, optužbe na račun svoga partnera sa kojim u talu krčme još malo resursa i finansija što je ostalo.

Tako završava saga o bošnjačkom jedinstvu, grande koaliciji i euforiji u narodu. Ništa tu ne bi bilo sporno da partneri u vlasti za rad svog nerada i traljavosti napuste koaliciju, napuste vlast i ustupe mjesta drugima koji žele da rade i znaju da rade, ne, nego ćemo i više od godinu dana slušati njihova prepucavanja ko je za šta kriv, a u talu su i dalje i tako do izbora. Izgubljeno vrijeme, nerad i sve dublja kriza u zemlji izgleda nikoga ne zanima, a i zašto bi kada oni nemaju kontakt sa narodom i stvarnošću. Samo da se osvrnemo na famozne akcize koje su jako aktuelne pa ćemo vidjeti iz saopćenja SDA gdje kažu:

“Najveći dio akciza proteklih deset godina je usmjeravan u budžete svih nivoa jer je to posebna vrsta indirektnog poreza. Ta sredstva uglavnom nisu bila namijenjena za cestogradnju. Odluku o tome donosio je i Šepić koji u životu nikada ništa konkretno nije radio. Prvo zaposlenje mu je bilo, član federalnog parlamenta, nakon toga zamjenik ministra, pa u dva navrata član državnog parlamenta i sve to kao kandidat SDA!”

Samo malo, niko nije pitao o biografiji Šepića, a ozbiljna priča se završi mahalskim tračem, što je inače i politika kojom se upravo i vodi i naša zemlja.

Jasno je gdje je otišlo nekih osam milijardi maraka prikupljenih u posljednjih desetak godina i uvijek ih treba podsjećati na ovo saopćenje a da tragedija bude veća, ista ta SDA je kandidovala i postavljala čovjeka kojeg ovdje prozivaju.

O SBB- u, njihovoj politici ako je uopće i ima i kadrovima, kompetencijama, prvim poslovima u životu, koji su se na terenu već dobro uklopili u SDA i samo čekaju trenutak prelaska u tu stranku kada zagusti za poziciju, suvišno je i govoriti.