LOŠ ODABIR NOSIOCA LISTE

izbori-1000x666

Analizirajući izbore ove godine u Centru jedna bitna stavka para oko. Sve relevantne političke partije su totalno podbacile i promašile sa odabirom kandidata za nosioca liste. SDA sa najvećim iskustvom je stavila Abida Jusića koji nije opravdao taj epitet i čak je pretečen od više kandidata sa liste koji su daleko iza njega na listi bili, SBB je vatru gurnuo mladog Amera Kapu koji nije dozvolio da ga neko pređe sa liste ali jako mali broj glasova za njega i SBB općenito koji je u padu. Poredeći izbornu listu 2012.g. I broj osvojenih glasova pa gotovo su se prepolovili u Centru.
Naša Stranka kao apsolutni pobjednik izbora na Centru je imala najbolji izbor pa je Amela Kuskunović kao nositeljica liste u par glasova pretečena od kolegice Amre Zulfikarpašić ili obratno sasvim je svejedno jer je tandem odradio dobar posao.
Najveću grešku je napravio DF koji je za nosioca liste stavio Edina Abdurahmanovića koji je totalno podbacio što se tiče glasova i pozicije .Njega je pretekao mlađahni student Denis Challenger koji je daleko bio na listi. Denis je ogromnim brojem glasova pretekao nosioca liste da se sa pravom može konstatovati da je DF imao najgoru kadrovsku politiku.
SDP i nosilac liste za Centar Igor Stojanović je takođe pretečen od stranačkog kolege Benjamina Isovića koji je bio daleko iza na listi. Stojanović nije potučen do nogu kao Abdurahmanović ali je ipak pretečen kao nosilac. Uzmemo li u obzir pad SDP na ovim lokalnim izborima i ako poredimo sa izbornom 2012.g. mozemo konstatovati da se SDP prepolovio na Centru kao i SBB.
Inače nosilac liste bi trebala biti osoba koja će “povući”listu i prednjačiti u broju dobijenih glasova. Do ovih izbora je i bilo tako.